6 keer prachtige woontrends

Ambachtelijk

Bij de ambachtelijke woontrend staan handgemaakte producten centraal. Deze producten kun je uiteraard zelf maken, maar ook kopen in boetiekjes. Het voordeel van handgemaakte producten is dat ze meestal heel duurzaam zijn. Het leukst is natuurlijk om zelf je eigen woonaccessoires te maken. Je kan bijvoorbeeld zelf een glazen pot verven en er een leuk kaarsje inzetten. Of zelf een warm deken haken. Gehaakte items zijn ook heel modern. Leef jezelf dus uit, en haak kussen slopen of bekleed een krukje met gehaakte stof. Je kan ook leuke dingen maken met schelpen die je op vakantie hebt gevonden. Zo heb je en een leuke bezigheid in het weekend en uiteindelijk een leuke herinnering aan de muur. Ideaal toch?

Goud en koper

Goud en koper zijn kleuren die we steeds meer gaan zien in een modern interieur. Gouden en koperen accenten geven je woonkamer en luxe en warme uitstraling. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een mooie gouden fruitschaal of koperen kaarshouders. Ook kun je goud laten terugkomen in sierkussens en kleden. Iets gewaagder is een gouden eetkamerstoel. Je hoeft in principe geen nieuwe items te kopen, je kan ook gewoon oude dingen verven. Dit bespaart geld, en is heel leuk om te doen.

Opvallende muren

Als je niet bang bent voor iets nieuws en opvallends, kun je kiezen voor een bijzondere muur. We zien dit jaar veel bakstenen muren die helemaal passen binnen de industriële trend. Een bakstenen muur staat echt heel mooi bij leren banken. Het mooist is als je er een industriële kast voor zet. We zien ook steeds meer opvallende prints op muren zo kun je tegenwoordig muurstickers kopen met planten- en bloemenprints. Dit past helemaal bij de botanische stijl. Het best is om een kleinere muur hiervoor te kiezen.

Rotan of riet

Rotan of rieten woonproducten zijn helemaal terug van weggeweest. We zien het zowel terug in accessoires als in meubels. Zo zien we bijvoorbeeld veel rieten eetkamerstoelen of tafeltjes. Maar ook krantenbakken zijn erg populair.

Roze tinten

Roze is echte de interieur kleur van dit jaar. We zien het steeds meer terugkomen in de woonkamer. Roze tinten geven een serene uitstraling in je huis. Het gaat hier vooral om zacht en poeder roze. Roze past ook goed bij aardse kleuren zoals bruin en groen.

Geometrische vormen

We zien dit jaar steeds meer geometrische vormen terug in het interieur. Vooral in tapijten, kussens en accessoires wordt hier veel mee gewerkt. Ook in de tuin zin we dit steeds meer.

Tags: