Alles wat je moet weten over Moooi lampen

Alles wat je moet weten over Moooi lampen

Moooi lampen is in 2001 door Marcel Wanders en Casper Vissers opgericht. Ze hebben elkaar beloofd een legendarisch lampenmerk te creëren en dat is absoluut gelukt. Moooi inspireert en verleidt de wereld met hun adembenemende innovatieve ontwerpen. Zoals je misschien al is omgevallen zit er een extra ‘O’ on de merknaam, wat de extra schoonheid én uniciteit overbrengt. In 2006 investeerde het beroemde merk B&B Italia in Moooi en dat gaf de verkoop een enorme boost. Uiteindelijk kochten de heren in 2012 de aandelen van B&B Italia weer terug en stonden zij opnieuw op eigen benen met de prachtige producten die zij vandaag de dag nog ontwerpen. 

Moooi lampen als ontwerp

De ontwerpen van de lampencollectie van Moooi is onverwacht, origineel, rebels en verfijnd. De decoratieve verlichting is zowel onverwachts als fantasierijk. Je kunt bij Moooi terecht voor design vloerlampen, hanglampen, kroonluchters en tafellampen. Er wordt samengewerkt met opkomende talenten en internationaal erkende ontwerpers, zoals Maarten Baas, Bertjan Pot en Richard Hutten. Door deze combinatie zijn de ontwerpen uniek en hebben ten opzichte van andere merken een extra vleug creativiteit en schoonheid. De ontwerpen van Moooi lampen moeten gezien worden als een uniek design met karakter van Nederlandse bodem. 

Ongeacht de styling van het interieur er is absoluut een lamp van Moooi die het af kan maken. De lampen kunnen voor dagelijks gebruik aangeschaft worden, maar ook alleen als design om de kamer af te maken. De Moooi Heracleum serie is een echte design serie geworden geïnspireerd op de Heracleum plant waarbij een nieuwe techniek moest worden bedacht omdat de elektriciteitsdraden dikker waren dan de takken van de plant.  In combinatie met de designmeubelen van Moooi creëer je een unieke kamer met karakter. 

Horse lamp van Moooi

De bekendste lamp van Moooi is de Horse lamp en is een absolute eyecatcher. Als je kijkt naar de Horse lamp uit de Animal Things-serie, dan kun je zeggen dat de levensgrote dieren gemaakt van kunststof, niet anders gezien kunnen worden als uniek, stijlvol en immens Moooi. 

Naast de Horse lamp heeft Moooi nog andere dieren verheven tot lamp, zoals een varken en een konijn. Deze opvallende typen lampen zijn accessoires in de kamer overbodig geworden. In combinatie met een grote tafel maakt het een stijlvolle en grootse kamer. 

Designmeubelen van Moooi

Naast de bekende lampen-labels hebben zij nog meer te bieden, namelijk designmeubelen van Moooi. Marcel Wanders is naast oprichter ook artdirector en houdt zich bezig met de diverse designmeubelen. Je kunt hierbij denken aan stoelen, lounge stoelen en fauteuils, maar vergeet hun design tafels, bijzettafels en kasten niet. De bekende Zio stoelen collectie is een toppunt uit de collectie van Moooi, maar neem ook een kijkje bij de kussens, kandelaars, spiegels en salontafels. 

Moooi lampen is een uniek Nederlands designmerk dat stijlvol en uniek is. Je kunt jouw stijlvolle designlampen bij ons aankopen, maar vergeet ook niet de rest van ons aanbod. Er zijn geen standaardlampen omdat wij vinden dat een lamp een unieke toevoeging moet zijn aan de ruimte en Moooi lampen passen perfect in dat plaatje. Op zoek naar iets anders? Bekijk dan zeker ook eens de Petit Friture Vertigo lampen bij LampTwist.

Tags: