Alles wat je moet weten over waterontharder kopen

  • Home
  • Shoptips
  • Alles wat je moet weten over waterontharder kopen
Alles wat je moet weten over waterontharder kopen

Een waterontharder kopen kan een tijdrovende klus zijn en zijn er genoeg opties te vinden. Met wat zoeken op het internet kom je erachter dat er genoeg mogelijkheden zijn wat betreft waterontharder kopen. Dat maakt het soms wat lastig de bomen door het bos te zien, maar met de volgende tips wordt je zoektocht naar een waterontharder een stuk makkelijker gemaakt. Lees daarom ook snel verder wil je een waterontharder kopen.

Kies tijdens een waterontharder kopen voor het juiste besturingssysteem

Bij een waterontharder wordt er onderscheid gemaakt tussen elektronische en mechanische waterontharders. Overweeg je een mechanische waterontharder dan werkt deze niet op stroom en is relatief goedkoop. Heb je een elektronische waterontharder dan werkt deze meestal op een WiFi verbinding. Zo kun je tijden zelf afstellen en afstemmen op je watergebruik. Nadeel van een elektronische waterontharder is dat het ook water filtert wanneer het niet nodig is. Een mechanische waterontharder kan dit probleem oplossen. Dat komt omdat het door volume wordt bestuurd. Deze waterontharder filtert alleen als het voorraadje zachter water opraakt.

Een waterontharder kopen is niet alleen handig en slim voor regio’s met hard water

Als je kijkt naar de hardheid van water dan wordt dat uitgedrukt in “Dh”. Dit staat voor Duitse hardheid. Is deze Dh waarde hoger dan 14 dan is het hard water. Kalkaanslag doet zich al voor bij een Dh waarde van 3. In Nederland komt het water voornamelijk uit de grond. En omdat onze grond voorheen een zeebodem was, zit het vol met schaaldieren en afzettingen. Zo kom je al gauw hoger op een Dh waarde van 3. In veel gevallen in Nederland is het daarom handig om een waterontharder kopen. 

Stel je waterontharder niet in op een Dh waarde van 0

Het is helemaal geen goed idee om de Dh waarde van je water naar 0 te brengen. Dat komt omdat kalk een belangrijk mineraal is voor ons lichaam. En één van de bronnen kalk in Nederland is ons kraanwater. Heb je water met een Dh waarde onder de 8 dan wordt het beschouwd als zacht water. Het is daarom aan te raden om de Dh waarde in te stellen zo tussen de 2 en 4. Doe je het op deze manier dan vormt er geen kalkaanslag. En tegelijkertijd krijgt je lichaam wel de benodigde kalk binnen om je gezond te houden.

Voordelen waterontharder 

Het staat vast dat na een waterontharder kopen, dit vele voordelen zal hebben. Er zijn minder schoonmaakproducten nodig, minder gebruik van zeepproducten en je huid en haar worden

zachter. Daarnaast is er veel minder aanslag en zorgt het ervoor dat je textiel mooier blijft. Niet te vergeten dat je apparaten zoals waterkoker, koffiezetapparaat en wasmachine tot wel 30 procent langer mee gaan. Een waterontharder van Goedkopewaterontharders.nl geeft dus vele voordelen.

Tags: