Besparen op stookkosten doe je zo

De laatste jaren hebben de mensen steeds meer de behoefte om duurzamer te leven. Een makkelijke manier om duurzamer te leven is je stookkosten verlagen. Er gaat jaarlijks erg veel warmte verloren. In deze blog worden 4 tips gegeven om je stookkosten te verlagen.

Radiatorknop

Thermostaat optimaliseren

Bekijk de instellingen van je thermostaat nog is goed. Er zijn genoeg factoren waarom je thermostaat op kan aanpassen. Bijvoorbeeld je hebt andere werkdagen gekregen of overdag zijn er helemaal geen mensen thuis. Dan is het zeker aan te raden om de instellingen van de thermostaat te veranderen. Daarnaast is het verstandig om een slimme thermostaat aan te schaffen. ’s Ochtends vroeg ontbijten in een perfect voorverwarmde woning. Of via uw smartphone de temperatuur in huis regelen, waar u ook bent. De slimme thermostaat maakt het mogelijk. Waarom slim? Omdat hij zich in het aansturen van de cv-ketel aanpast aan uw huis en uw ritme.

Thermostaatknop

Waterdruk checken

Het komt erg vaak voor dat de waterdruk te laag is van de cv-ketel. Eén op de vijf cv-ketel hebben een te lage waterdruk. Dit komt dus bij veel huishoudens voor. Het kan zo maar jouw cv-ketel zijn. Water verdampt na een tijdje in de radiatoren. Je moet het zien als een opgepompte fietsband. Na een lange tijd zal deze fietsband zacht worden. De lucht gaat verloren. Vul je ketel bij tot maximaal 2 bar. Heb je hier nou totaal geen verstand van. Laat het dan uitvoeren door een cv-ketel monteur.

Kraan op de koudste stand

Een simpele manier om stookkosten te verlagen is de kraan op de koudste stand te zetten. Bij gebruik laten mensen vaak de kraan op de huidige stand staan. Het gevolg? Elke keer dat u de kraan aanzet, bijvoorbeeld om de waterkoker te vullen, slaat de ketel aan. Zet de kraan de volgende keer op de koudste stand. Je kan dan al snel tientallen euro’s besparen per maand. Jaarlijks kan dit oplopen tot een mooi bedrag.

Vervang je oude cv-ketel

Bij veel huishoudens in Nederland hangt er een verouderde cv-ketel. Als een cv-ketel ouder is als 15 jaar, dan gaat er 17% van het opgewekte warmte verloren. Bij het vervangen van je cv-ketel is het aan te raden om een duurzame ketel te nemen. Met een Intergas cv-ketel haal je duurzame Nederlandse topkwaliteit in huis. De ketels dragen bij een duurzamer milieu. Ze zorgen voor vermindering van de CO2 uitstoot. Intergas heeft al jaren lang een hoog rendement op de duurzame cv-ketels. Dit kunnen ze garanderen doordat de cv-ketels van topkwaliteit zijn.

Tags: