Een deurbel bevestigen kan op drie manieren.

De tijd dat er een touwtje uit de brievenbus hing, is allang verleden tijd. Mochten er nog mensen zijn die dat wel hebben, dan kunnen ze er vergif op innemen dat als ze een keer thuis komen het hele huis is leeggehaald. Dus het met de deur in huis vallen is alleen maar figuurlijk. Als we bij iemand naar binnen willen zullen we toch eerst de deurbel moeten activeren. Sinds er deuren bestaan, zijn er tal van manieren uitgevonden om de komst van een bezoeker te waarschuwen.

Grote ijzeren deurkloppers maakten plaats voor rinkelende bellen die bij het trekken aan een hendel herrie maakten. De deurbellen vandaag de dag zijn veelzijdiger dan ooit, door de technologische ontwikkelingen. Of je nu de oude deurbel wilt vervangen door een wat meer uitnodigend model of je wilt upgraden naar iets “vernuftigs”, tegenwoordig zijn er meerdere keuzes beschikbaar. Je kan kiezen uit bedraad, draadloos en geschikt voor wifi ‒ die een bedrade of draadloze verbinding maakt met je router.

Hoe moet je een bedraden deurbel bevestigen?

Een bedrade deurbel bestaat uit drie componenten. Namelijk: de deurbelknop, de deurbel en de transformator. Verkrijgbaar, afzonderlijk of in een set ‒ in verschillende prijsklassen. Bedrade deurbellen worden meestal geïnstalleerd tijdens de bouw van een huis wanneer een elektricien makkelijk zijn gang kan gaan. Sluit eerst de stroom af in de meterkast als je een bestaande bedrade deurbel wilt vervangen door een nieuwe elektrische. De bel-transformator zit in de groepenkast en zet 220 volt om naar waarschijnlijk 3.5 of 8 volt.

Laat je de bestaande transformator zitten, omdat deze nog goed is, dan ben je voordeliger uit door alleen de bel(chime-box) en de deurbelknop te vervangen. Verwijder de al bestaande componenten pas nadat de stroom is uitgeschakeld en bevestig de bedrading aan de nieuwe bel en deurbelknop volgens de instructies van de fabrikant. Schakel de stroom weer in en geniet van je nieuwe deurbel.

Een draadloze deurbel bevestigen.

Draadloos is vaak het beste alternatief als er geen bestaande deurbel bedrading is. Het is ook een praktische keuze, omdat je de draagbare deurbel in elke kamer kunt plaatsen. Je prikt de deurbel(chime-box) in welk willekeurig stopcontact die maar beschikbaar is. Er zijn merken waarbij het mogelijk is om meerdere draadloze deurbellen op een drukknop te hebben. Makkelijk, een voor op de benedenverdieping en een voor boven.

Controleer wel bij de aanschaf de maximale draadloze signaal afstand, om er voor te zorgen dat de deurbel ook in de achterkamer afgaat. De installatie hiervan is eenvoudig. Bevestig van de deurbelknop eerst het basisplaatje met schroeven of kit aan de deurpost op ooghoogte. Klik vervolgens de deurbelknop op zijn plaats. Dit is een klik systeem, omdat je van tijd tot tijd het batterijtje ervan zal moeten vervangen. Steek daarna de ontvanger in het stopcontact en klaar is Kees.

Een “slimme” deurbel bevestigen.

Het is een deurbel die geschikt is voor wifi en verbinding maakt met je router in huis. Het stelt je in staat bezoekers te bespieden vanaf je PC of smartphone. Dit type deurbellen kunnen zowel bedraad als draadloos zijn. De opties omvatten camera’s met of zonder nachtvisie, intercom mogelijkheid en bewegingssensoren die een waarschuwingssignaal naar je smartphone sturen, wanneer iemand voor je deur verschijnt.

Aan dit soort deurbellen hangt wel een ander prijskaartje vergeleken met de bellen die behandelt zijn. De installatie is vrij eenvoudig, installeer de knop-unit voor de bedrade of draadloze versie. Synchroniseer deze met je wifi-router en met je smartphone. Afhankelijk qua fabrikant, zal dit proces kunnen variëren. Misschien moet je eerst een app downloaden op je smartphone, waarmee je de functies van de deurbel op afstand kunt checken.

Bron: Weijntjes.nl

Tags: