Een perfecte vijver in de tuin? Lees hier hoe!

Wil je je tuin iets extra’s geven? Heb je ruimte over maar weet je niet wat je er mee moet? Kies voor een vijver! Deze zijn eenvoudig aan te leggen en hierdoor voeg je extra leven toe aan je tuin. Maar hoe dit je dit? Hier wat tips om je te helpen….

Een vijver aanleggen zorgt voor een extra levendigheid in je tuin. Een compleet nieuwe ecosysteem om specifiek te zijn. Door een vijver voeg je een nieuwe dimensie toe aan je tuin. Hierdoor trek je weer nieuwe levensvormen aan in je tuin en zorg je dus leven in de tuin! Maar waar begin je? Hier wat zaken op een rijtje voor de ideale vijver.

Wat voor vijver?

Wat zijn de keuzes als je een vijver in de tuin wilt? Je kunt natuurlijk kiezen om deze zelf te graven en alles zelf neer te leggen. Het is ook mogelijk om de keuze te laten vallen voor een ‘kant-en-klare’ vijver. Op dit gebied zijn er verschillende vormen en maten. Zo heb je voorgevormde vijvers, vijverbakken en terrasvijvers om maar een paar voorbeelden te noemen. Als je hebt gekozen voor een vijver kan je verder kijken naar verdere vereisten.

Vijverpomp

Wanneer je de keuze voor een vijver hebt gemaakt is het de bedoeling om een paar dingen te doen. Namelijk de vijver te vullen met water (natuurlijk) en een vijverpomp te installeren. Een vijverpomp zorgt voor een middelpunt van een vijver en het zorgt ervoor dat er doorstroom plaatsvindt van nieuwe zuurstofrijke water. Het water heeft hierdoor wat het nodig heeft om de vijver te voorzien van leven. Dit maakt de vijver aantrekkelijk voor bijvoorbeeld kikkers!

Vijveronderhoud

Wanneer alles in werking, is het natuurlijk zonde om het niet goed te onderhouden! Daarom is vijveronderhoud een must-have voor een vijver. Hier moet je denken aan vijverfilters zoals onderwaterfilters, doorstroomfilters, meerkamerfilters en drukfilters. Om de kwaliteit van je vijvers te kunnen waarborgen is het aan te raden om te kiezen voor pontec voor vijveronderhoud. Deze staat bekend om hun kwaliteit voor alles inzake vijveronderhoud!

Dit zijn een paar tips die in onze ogen zorgen voor een complete en levendige vijvers! Hopelijk kun je hierdoor binnen de kortste keren genieten van een mooie en levendige tuin.

Tags: