Een plat dak biedt andere voordelen ten opzichte van een zadeldak!

  • Home
  • Shoptips
  • Een plat dak biedt andere voordelen ten opzichte van een zadeldak!

In Roosendaal ziet u steeds vaker architecten kiezen voor een plat dak dan een zadeldak. Huizen met een plat dak zijn een stuk voordeliger in de prijs dan huizen met een zadeldak. Vooral de materiaalkosten en werkuren lopen hoger bij een schuin dak. Een plat dak levert veel meer nuttige ruimte dan een zadeldak. Hierbij kunt u denken aan de hoeken van de bovenste verdieping van uw woning. Vaak is het lastig om een kast in de hoek te plaatsen omdat een zadeldak naar net iets te laag is. Heeft u plannen om bij te bouwen? Dan is het makkelijker om te vertrekken vanuit een plat dak dan een schuin dak. Tevens is een plat dak als u regenwater wilt hergebruiken voor het sanitair of gebruik in de tuin. Het is dan wel belangrijk om een pH-neutrale dakbedekking te kiezen zodat de zuurtegraad van het regenwater niet verandert. Tevens kunt u op een plat dak gemakkelijk zonnepanelen plaatsen. Een plat dak valt tegenwoordig ook goed te isoleren met EPDM.

Laatste jaren wint EPDM populariteit in Roosendaal!

Ondanks dat EPDM al meer dan 50 jaar bestaat, wint het pas de laatste jaren populariteit in Roosendaal. EPDM is Uv-bestendige synthetische rubber en heeft een hoge rekbaarheid. Tevens is het onderhoudsarm gezien synthetisch rubber geen voedplaats is voor mos en onkruid. Het heeft een variërende dikte tussen de 0,75 en 3 mm. Een van de grootste voordelen van een EPDM dakbedekking is de grote gebruiksvriendelijkheid. Een EPDM dak is zelf relatief eenvoudig te leggen en hoeft, in tegenstelling tot conventionele bitumen, niet gebrand te worden. Waar voorheen dakbedekking met vuur vast werd gemaakt aan daken, is nu meer oog voor de risico’s die hiermee gepaard gaan. U hoeft daardoor niet een hoge verzekeringspremie te betalen zoals bij een bitumen dakbedekking.

Ga niet zelf uw dak leggen, maar kies voor een dakdekker!

Woont u in Roosendaal en wilt u uw dak leggen? Het is aan te raden om op zoek te gaan naar een dakdekker Roosendaal. Het leggen van een dak is een zeer gespecialiseerde talent. Hier is veel kennis en kunde voor vereist. Door een dynamische opleiding te volgen waarbij ze veel leren over dakdekken doen ze al veel ervaring op. Indien u een dakdekker inhuurt mag u verwachten dat u alleen kwalitatief werk geleverd krijgt. Een dakdekker heeft ervaring met vele soorten daken en kan daardoor bepalen wat de beste dekking is voor uw dak. Tevens kan een dakdekker u ook het beste adviseren over het renoveren of repareren van uw dak. Mocht u EPDM willen plaatsen, dan is het huren van een dakdekker een goed idee.

Op zoek naar een professional?

Bent u op zoek naar een dakdekker die zich erkend als een EPDM specialist? Dan adviseren wij om op zoek te gaan naar een dakdekkersbedrijf. Zij hebben veel expertise in huis om hoogwaardige EPDM voor ieder plat dak te leggen ongeachte het formaat. Tevens kunnen zij u ook adviseren over de diverse mogelijkheden. Zoals eerder aangegeven is het altijd beter om uw dakbedekking te laten leggen door een deskundige. Zij hebben er immers jaren kennis van. Een dakdekkersbedrijf is dankzij hun expertise in staat bepaalde elementen af te wegen en u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

 

 

Tags: