Een wondervlonder bouw je met Wovar!

Ga jij je tuin uitbreiden met een vlonder? Dan zul je beslist geholpen zijn met onze tips! Zodra je alle onderdelen en gereedschappen in huis hebt, kun je dankzij onze adviezen direct aan de slag.

Maak je tuin helemaal af door een vlonderterras te bouwen. Dit siert je hof fantastisch en is een schitterend alternatief voor graszoden en tegels. Bij Wovar laten we je niet in de kou staan maar vertellen we je graag precies hoe je dit karwei aan moet pakken.

Meten

Zodra je de lengte, breedte en hoogte van je vlonder berekend hebt, kun je de bijbehorende planken op maat aanschaffen. Scheelt alweer een heleboel werk! Vertrouw niet op de kleuren van planken in catalogi; deze kunnen behoorlijk verschillen met de werkelijkheid.

Ruimte

Zorg voor een vaste tussenruimte van zo’n zes á acht millimeter tussen de planken. Houd hierbij één vaste maat aan. Dit zorgt ervoor dat je planken gemakkelijk kunnen krimpen en uiteenzetten zodra de temperatuur hoger of lager wordt.

Ondergrond

Leg op de plek van je vlonder het liefst een drainage aan of bouw de constructie op een hellend oppervlak. Dit voorkomt dat door regenval de ondergrond drassig wordt en je vlonder verzakt.

Onderbalken

Het aantal onderbalken is afhankelijk van het soort hout dat je gebruikt. Vraag hierover altijd advies aan een ervaren medewerker van je plaatselijke plankenboer. De balken mogen echter nooit kunnen bewegen en moeten dan ook stevig vast liggen en op gelijke hoogte geplaatst worden.

Eerste plank

Als je de eerste plank volledig haaks en recht hebt aangelegd, volgt de rest vanzelf. Zo niet, dan komt je hele constructie scheef te liggen. Let dus goed op! En draai die eerste plank stevig vast met de hoge kwaliteit Wovar vlonderschroeven.

Volgende planken

Gebruik speciale t-stukjes om tussen je planken te leggen, zodat je zeker bent van de juiste afstand die tussen alle onderdelen dient te zitten – zie ‘Extra ruimte’.

Laatste plank

Zodra je ook de laatste plank stevig vast schroeft, kan de rest niet meer verschuiven. Daar de rest van de constructie – als ‘t goed is, tenminste – ook recht ligt, is dit een gemakkelijke klus.

Randen

Veraangenaam het aanzien van je constructie door het onderliggende gedeelte uit het zicht te halen. Bouw rechtopstaande randen en houd wederom rekening met die tussenruimte van zes tot acht millimeter.

Klaar!

Tijd om je nieuwe terras te installeren en te genieten na al dat harde werk! Dat heb je ook wel verdiend. Veel plezier met je zelfgemaakte vlonder!

Wovar

Bij Wovar vind je een groot assortiment aan schroeven, bouten en andere bevestigingsmaterialen. Zoals:

Tags: