Even helemaal weg met de auto!

Eigenlijk in de auto. Maar goed, dan wil je natuurlijk geen tegenslagen te verwerken krijgen. Hoe zorg je dat jouw trip zo vlekkeloos mogelijk zal verlopen?

Iets cruciaals vergeten is al de eerste ramp. Dan ben je net onderweg en ontdek je dat je portemonnee, camera of een ander specifiek onderdeel van je bagage nog op de keukentafel ligt. Helemaal vervelend wanneer teruggaan geen optie meer is, hoewel je dan wel het geluk hebt dat je met de auto op weg bent: een piloot gaat immers niet speciaal voor jou terugkeren. Jij hebt die optie tenminste nog wel. En wanneer jij niet achter het stuur zit, is het een kwestie van de daadwerkelijke chauffeur even lief aankijken. Of razendsnel voor vervanging zorgen, uiteraard. Dat kan ook.

We lopen wat op de zaken vooruit. Jij hebt sowieso bepaalde zaken nodig wanneer je op reis gaat. Het ene is noodzakelijker dan het andere maar toch zul je allesbehalve met lege handen in de auto stappen. Wat mag er aan jouw geluk absoluut niet ontbreken tijdens het avontuur dat lonkt?

Documentatie en financiële middelen

Nou, sowieso heb je altijd een rijbewijs bij je. En al helemaal wanneer je naar het buitenland gaat, zul je ook andere zaken moeten hebben geregeld. Een reisverzekering, bijvoorbeeld. Mocht je iets overkomen, dan loop je niet tegen de allergrootste kostenposten aan en weet je ook precies waar je terecht kunt.

Een internationaal erkende credit card is altijd een redder in nood en zorgt dat je sowieso overal kunt betalen. Mocht je die kwijtraken of niet goed werken, dan ben je ook heel slim wanneer je ervoor kiest om voldoende cash geld in de lokale valuta bij je te hebben.

Oh, zouden we die haast nog over het hoofd zien: vergeet je je paspoort niet? Mocht die moeten worden vernieuwd, vraag dan snel een nieuw exemplaar aan.

Bagage

Ja, daar hebben we niet echt iets over te zeggen. Neem niet meer mee dan nodig is, anders heb je heel veel om mee te sjouwen en om op te letten. Je wilt bovendien niet dat je auto uitpuilt zodat je niet eens meer door je achteruitspiegel kunt kijken.

Dat lossen we even op

Uiteraard heeft ieder land een eigen wegenwacht waar je op kunt vertrouwen. Maar mocht je die niet kunnen bereiken of er niet op willen wachten wanneer er een probleem is ontstaan dat je zelf op kunt lossen, dan moet je dat ook doen. Daar heb je dan wel een gereedschapskoffer die ook weer aantikt op het gebied van bagage. Maar liever met dan zonder op stap, uiteraard!