Grasmaaier zoeken

Grasmaaien is voor de een verschrikkelijk en kan voor een ander zomaar een hobby zijn. Het gras kan de laatste groep niet snel genoeg groeien. Deze groep heeft vaak ook verstand van de verschillende beschikbare grasmaaiers. Toch denken veel mensen nog steeds dat elke grasmaaier zo ongeveer gelijk is. Maar dat is een misvatting.

De lichte elektrische machine
Wat wil je? Een elektrische grasmaaier of liever een elektrische uitvoering. Voor beide grasmaaiers is wel iets te zeggen. De kracht van die op benzine bijvoorbeeld, is indrukwekkend. Terwijl die op elektra juist weer heerlijk stil en licht is. Nadeel van de elektrische grasmaaier is wel dat er altijd een stopcontact in de buurt moet zijn en dat een ongeluk met het snoer in een klein hoekje zit. Er zijn al heel veel snoeren gesneuveld onder de messen van de maaier.

Het genot van een robotmaaier
Ach, wil jij als hater toch graag een leuk gazonnetje? Dan koop jij gewoon een robotmaaier. Je stelt de robotmaaier een keer goed in en je laat de machine verder z’n gang gaan. Hij redt zich verder wel en de robotmaaier van tegenwoordig vindt zelfs al zelfstandig het laadstation als hij het gevoel heeft dat er even wat energie bijgetankt moet worden. En weet je dat het best een leuk tijdverdrijf is om de gangen die de robotmaaier maait op de voet te volgen. Het is altijd leuk om een ander te zien werken immers.

Wiel of toch liever zweef?
Wat wil je, een zweef- of wielmaaier? Een wielmaaier is dé machine voor op oneffen terrein en ook al gemakkelijk te verplaatsen vanwege – je raadt het al – de wielen.  Een zweefgrasmaaier daarentegen moet je steeds tillen wil je ‘m verplaatsen. Een zweefgrasmaaier is wel weer erg geschikt voor in de slootwal en op terreinen waar enige wendbaarheid gevraagd wordt. Met een wielmaaier ga je beter niet in de slootwal aan de slag, dan weet je zeker dat je van de wal in de sloot raakt namelijk.

Denk aan een correcte houding
Houd je wel rekening met de maaihoogte? Ja, want zelfs dat kun je op je grasmaaier aanpassen. Tip: zomer betekent dat je het gras minder kort maait. Te kort betekent dat de kans op verbranding door de zon levensgroot aanwezig is. Zonde toch, om je zo zorgvuldig en met engelengeduld opgebouwde grasveldje ineens bruin te zien worden? Denk ook aan je eigen gezondheid en stel de duwboom goed in. Op lengte, zodat je in een altijd correcte houding achter de duwboom loopt en ’s avonds niet ineens klachten aan je rug hebt. Ook dat zou zonde zijn.

Het afsnijden van de spriet
Dan is er nog de kwestie cirkel- of kooimaaier. En kooimaaier doet z’n werk netter. Die snijdt de spriet recht af en levert een leuk gazonnetje. De cirkelmaaier is wilder en slaat stukken van de spriet af. In sommige gevallen levert dit gerafelde sprieten op en te veel gerafelde sprieten betekent zomaar een wat geler gazon. En dan is de keuze niet zo moeilijk tussen deze twee machines. Hulp nodig met het uitkiezen van de juiste grasmaaier, vraag het Betaalbaarshoppen!

Tags: