Groothandel zonnepanelen voor particulier en zakelijk

  • Home
  • Shoptips
  • Groothandel zonnepanelen voor particulier en zakelijk

Zonnepanelen zijn heel aantrekkelijk. Naast dat je ze via verschillende subsidies relatief goedkoop kunt aanschaffen, verdienen de panelen zichzelf ook snel terug. Voor zowel bedrijven als voor je huis kun je bij een groothandel in zonnepanelen terecht voor uitgebreid advies, service en alles wat je nog meer nodig hebt. Zoals omvormers. Bedrijven kunnen het er zelfs in grote aantallen inkopen.

Groothandel met bekende merken zonnepanelen

Een groothandel in zonnepanelen heeft veel bekende merken panelen in de aanbieding. Twee daarvan zijn URE en Q-CELLS.

RE

URE staat voor United Renewable Energy Corporation. URE is een fusie van 3 Taiwanese zonnepaneel / zonnecel-producenten (NSP, GINTECH en Solartech). Innovatie is heel belangrijk bij dit bedrijf. Ze zijn continu op zoek naar manieren om het rendement van zonnepanelen te verhogen. Als gebruiker profiteer je daardoor van zo min mogelijk energieverlies. Daar komt bij dat de panelen heel goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Van flinke temperaturen (zowel onder als boven 0). Ook druk van buitenaf kan URE aan: sneeuw, wind en regen.

Q-CELLS

Naast URE heeft menig groothandel in zonnepanelen ook het toonaangevende merk Q-CELLS in het assortiment. Q-CELLS hebben net als URE overeen dat ze bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Wat natuurlijk ook moet: ze liggen elke dag en in weer en wind op het dak. Daarbij maakt het merk zoveel mogeljk gebruik van machinale productie. Voordeel voor jou als eindgebruiker: de prijzen zijn laag (relatief laag). Q-CELLS heeft daardoor ook meer ruimte om te investeren in de kwaliteit van de panelen. Ook daar profiteer je als eindgebruiker natuurlijk weer van.

Subsidies

Omdat de overheid graag wil dat zowel bedrijven en particulieren duurzame energie gaan gebruiken, zijn er subsidies waar je gebruik van kunt maken. Zowel zakelijke gebruikers als particulier kunnen gebruik maken van financiële ‘hulpmiddelen’. Voor bedrijven zijn dat e volgende subsidies:

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
  • Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)
  • Energie-investeringsaftrek (EIA)
  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
  • BTW-teruggave
  • Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)

Maar zoals gezegd zijn er ook voor particulieren financiële tegemoetkomingen. Voorbeeld daarvan is de BTW teruggave (21%) op de aanschaf van de panelen. Dat scheelt dus al aanzienlijk. Hierbij profiteer je dus van een aantrekkelijke totaalprijs. Er zijn helaas geen speciale subsidies voor particulieren. Wel kun je altijd kijken naar de eventuele subsidiemogelijkheden die jouw gemeente heeft.

Tags: