Hoe relax je in je tuin?

Hoe relax je in je tuin?

Met simpele aanpassingen aan de indeling van een tuin, haal je nog meer uit deze ruimte bij je woning. Creëer bijvoorbeeld een extra terras met een picknicktafel, zodat je ’s zomers een fijne plek hebt om te dineren met het hele gezin. Groot voordeel van een picknicktafel is dat je altijd plek hebt voor buren, voor de vrienden en vriendinnen van je kinderen, enzovoorts. Combineer dit met een gazon, waarop je een ligstoel in de tuin plaatst. Een gazon biedt het voordeel dat dit je tuin wat koeler houdt in de zomer, terwijl een ligstoel je meer comfort biedt dan de picknicktafel. Andersom is een ligstoel minder geschikt om op te eten. De combinatie van allebei is ideaal! Een derde optie is een hoekje in de tuin, waar je een ruime loungeset plaatst. 

Zorg voor voldoende leven en kleur in de tuin 

Een gazon draagt niet alleen bij aan het klimaat in de tuin; het is er koeler dan in een tuin met uitsluitend bestrating. Ook geeft een strak gazon de tuin kleur. Door voor graszoden in plaats van graszaad te kiezen, profiteer je van een gazon wat vrijwel meteen gesloten is. Naast het gazon mogen de borders met vrolijke planten en struiken niet ontbreken. Haal eens wat tegels van het terras weg, als je momenteel voornamelijk bestrating in het ontwerp van de tuin gebruikt hebt. De borders geven de tuin kleur en trekken verschillende soorten insecten aan. Het is heel gezellig, wanneer er vlinders en bijen door de tuin vliegen. Ze doen geen kwaad en stimuleren de flora en fauna in je leefomgeving. Reden genoeg om deze beestjes wat te ondersteunen met een fijne border gevuld met planten. 

Zelf een border klussen hoeft niet lastig te zijn 

Er zijn verschillende manieren om zelf een border in elkaar te klussen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van stapelstenen, wanneer je geen zand af wilt voeren. Dat laatste is noodzakelijk, wanneer je besluit uitsluitend een aantal stenen uit je terras weg te halen. Verwijder het zand tot een diepte van tenminste 40 à 50 centimeter en vul dit gat met tuinaarde. Tijd om de planten op te halen bij de lokale kweker! Op internet vind je instructies voor hetgeen je in huis moet halen om een border te bouwen. 

Voeg luxe en gezelligheid toe met een zwembad 

Naast het groen wat je aan de tuin toe kunt voegen, kun je voor verschillende vormen van luxe kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zwembad; aangeboden als opblaasbaar- en inbouw model. Een opblaasbaar zwembad hoeft niet veel te kosten en biedt je kinderen gegarandeerd veel plezier. Zelf heb je ook profijt van een zwembad, zeker op de warmste zomerdagen. In plaats van een zwembad in de tuin, kan ook een opblaasbare jacuzzi interessant zijn. Het voordeel van een jacuzzi is dat je deze niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door kunt blijven gebruiken. Ook in het najaar kan het heel prettig zijn om even plaats te nemen in het warme, bubbelende water van je jacuzzi. Er zijn verschillende webwinkels waar deze producten worden aangeboden voor een scherpe prijs. 

Tags: