Huis onderhoud: vijf dingen die je vergeet

Huis onderhoud: vijf dingen die je vergeet

Je realiseert je meteen dat het huishouden nooit stopt als je huiseigenaar wordt. Er komt zoveel kijken bij de verzorging van je huis, zowel van binnen als van buiten. Zelfs met een volledige checklist kun je sommige items over het hoofd zien. Je moet ervoor zorgen dat je goed voor je huis en alle apparaten zorgt. Je moet ook kijken naar degenen die meestal niet worden geïnspecteerd, zoals het riool, omdat je misschien een rioolrenovatie nodig hebt. Goed onderhoud kan resulteren in minder reparaties en lagere totale onderhoudskosten van het huis. Het is meer dan alleen je huis schoonhouden en het gazon maaien. Een van die doe-het-zelf-onderhoudstaken die veel huiseigenaren over het hoofd zien, is het doorspoelen van hun boiler. Het kan helpen om de levensduur van je boiler te verlengen en het moet minstens één keer per jaar worden gedaan. Sedimenten kunnen zich ophopen in de tank als deze niet vaak wordt schoongemaakt. Dit kan bonkende en rommelende geluiden veroorzaken wanneer er water doorheen stroomt. De vuillaag maakt het doorspoelen van je boiler moeilijker. De vuillaag zal er uiteindelijk voor zorgen dat de bodem van de tank gaat oxideren waardoor roest ontstaat. Je hebt een nieuwe boiler nodig als je deze niet onderhoudt.

Dakinspecties

Het inspecteren van je dak is een andere zorgplicht die eenmaal per jaar moet worden uitgevoerd. Dit is iets dat veel huiseigenaren doen tijdens het schoonmaken van hun dakgoten. Je dak is de eerste verdedigingslinie van je huis tegen het weer. Beschadigde daken zorgen ervoor dat vocht in je huis kan stromen, wat schimmel, rot en andere problemen kan veroorzaken. Dit is misschien pas duidelijk als er ernstige schade is opgetreden. Je kunt je eigen dak onderzoeken op gebarsten, gebroken of ontbrekende dakspanen. Daarnaast kun je ook zoeken naar vuil in de dakgoten, wat aangeeft dat je dakspanen aan vervanging toe zijn. Het kweken van mos of algen op de gordelroos is een andere rode vlag die je moet aanpakken.

Controleer de afvoergaatjes van je ramen

Weet je wat afvoergaten zijn? Zo niet, dan ben je waarschijnlijk vergeten ze op te nemen in je huishoudelijke routine. Afvoergaten zijn de rij gaten aan de buitenkant van je raamkozijn. Ze dienen als afvoer voor water dat in het binnenste deel van het raamkozijn lekt. In deze openingen kan zich vuil en puin ophopen. Dit maakt ze een uitstekend thuis voor insecten. Gebruik elke zes maanden een ongebogen paperclip om vuil uit de gaatjes te verwijderen. Spuit water op de buitenkant van het glas en wacht of het door de gaatjes sijpelt.

Houd het ventilatiekanaal van je droger in de gaten

Ophoping van pluisjes in de ventilatieopening van de droger is een veelvoorkomende oorzaak van woningbranden. Elke maand schoonmaken zou bovenaan je lijst moeten staan ​​bij het onderhouden van je huis. Een verstopt kanaal veroorzaakt geen brand, maar kan de droogtijden verlengen en je huis een vreemde geur geven. Als er iets vreemds ruikt en het komt niet uit je kanaal, kijk dan eens in je riool. Het kan zijn dat je een rioolrenovatie nodig hebt. Misschien wil je de hulp van een professional om het kanaal te reinigen. Je moet het kanaal aan de achterkant van je droger loskoppelen en de opgehoopte pluis uit het kanaal zuigen.

Tags: