Klussen met een Golfkarretje

Black Golf Cart

Van de “green” van de golfbaan naar het groen van “boer en tuinder”

We horen veel mensen vragen of gas- of elektrische golfkarren goed zijn voor gebruik op de boerderij, op een camping of in de tuinbouw. Het antwoord is ja!

De golfkarren zijn krachtiger dan vroeger

Ten eerste zijn golfkarretjes sterk geëvolueerd. Er zijn er tegenwoordig veel op de markt voor zeer specifieke behoeften buiten een golfbaan. Sommige golfkarretjes zijn gebouwd voor gebruik op asfaltwegen en andere zijn gemaakt voor grindwegen en ruw terrein. Golfkarren krijgen geleidelijk een nieuwe bestemming buiten het groen van de golfbaan en maken zwaar werk en maken ook klusactiviteiten eenvoudiger. De golfkarretjes die al op grote schaal in de Verenigde Staten worden geproduceerd, kunnen door boeren of tuinders, worden gebruikt om klussen of zelfs zwaarder werk uit te voeren. Campinguitbaters kunnen gemakkelijk een moderne golfkar met laadplatform gebruiken om rond te rijden met materiaal wanneer ze worden opgeroepen voor een technisch probleem.

Golfkarren met vorklift en laadbak

Sommige moderne golfkarretjes zijn uitgerust met een kleine vorkheftruck en voorzien van banden. Afhankelijk van hoe vaak je de golfkar gebruikt, kies je de voor een golfkar op gas of een elektrische golfkarretje. De elektrische golfkar kan goed zijn voor licht werk zoals het repareren van hekken of het controleren van vee of paarden op een uitgestrekte weide, terwijl de gas-golfkarren beter geschikt zijn voor zwaarder gebruik. Er zijn veel merken op de markt, maar alle elektrische golfkarretjes hebben een variabele levensduur van de batterij, wat betekent dat sommige batterijen tot 90 uur per lading kunnen meegaan.

Voor- en nadelen van elektrische golfkar versus een golfkar op gas

Elektrische golfkarren hebben weinig onderhoud nodig, omdat ze geen benzine- of dieselmotor hebben. Het gebruik van de elektrische golfkarretjes voor gebruik op een boerderij of een tuinbouwbedrijf heeft zowel voordelen als enkele nadelen. Voordelen: ze zijn stiller, verbruiken geen brandstof, zijn bijna onderhoudsvrij, veilig en betaalbaar. De batterij moet minimaal 5 jaar meegaan. Er wordt een lithiumbatterij gebruikt voor nieuwe golfkarretjes. Nadelen: je moet de batterij elke nacht of om de andere nacht opladen, afhankelijk van het gebruik, dus wees voorzichtig. Ze zijn niet snel. De topsnelheid van een elektrische golfkar is ongeveer 17 km / u. De elektrische karren hebben een beperkte capaciteit. De gasgestookte units hebben meer vermogen als je zwaardere apparatuur of hooi wilt vervoeren.

Tags: