Lang leve de levende tuin!

Jouw persoonlijke paradijs aan huis wordt niet alleen mogelijk gemaakt door Moeder Natuur. Ook jijzelf hebt daar een behoorlijk aandeel in. Wie kiest er immers voor wat er in jouw tuin komt te groeien? Precies! En om ervoor te zorgen dat jouw tuin straks dé plek in en aan huis is om te vertoeven zodra de zon zich weer van haar beste kant laat zien, hebben we enkele tips voor je waarmee je jouw erf er nóg mooier uit laat zien.

Groeiend groen

En andere kleuren, uiteraard. Want naast struiken in camouflage kleur heb je wellicht behoefte aan vrolijke bloemen in je tuin. Kies de schitterendste flora uit, samen met planten en struiken die er goed bij passen. Zorg je er wel voor dat je weet hoe je deze bijzondere begroeiing moet verzorgen? Iedere bloem of plant heeft weer een ander soort aandacht nodig.

Dankzij de geurrijke kelken komen er telkens weer drommen hommels, bijen en vlinders op je tuin af. Wat een bedrijvigheid! Werk dergelijke bezoekjes in de hand door planten en bloemen uit te kiezen die bij dit soort beestjes de aandacht trekken. Zo kun je zolang je wilt van dit tafereel vol ijver genieten.

Leg jezelf in de watten

Hé, je mag ook een beetje aan jezelf denken, hè? Voeg daarom voldoende comfort toe aan je tuin. Denk daarbij aan aangename meubels, die naast heerlijke zitgelegenheid ook een streling voor het oog zijn. Het is immers wel zo mooi als tafels en stoelen opgaan in hun omgeving, nietwaar? Maar kies bovenal voor meubilair dat helemaal bij jouw eigen stijl past.

Voer voor vogels

Zodra herfst plaatsmaakt voor winter wordt het voor vogels steeds moeilijker om voedsel te vinden. In de zomer is dat geen probleem; dan doen ze zich immers te goed aan de vele schadelijke insecten in je tuin. Daarom is het nu jouw beurt om hen te helpen! Dat kun je doen door één of meerdere vogelhuisjes in je tuin te installeren. Verspreid bovendien voldoende vetbollen en netjes met noten door je tuin en het zal je gevederde vriendjes in hun moeilijkste periode van het jaar aan niets ontbreken!

Tags: