Met deze tips vervang je jouw vensterbank als een echte klusser!

  • Home
  • Shoptips
  • Met deze tips vervang je jouw vensterbank als een echte klusser!

Is jouw vensterbank toe aan vervanging? Geen zorgen! Iedereen die wel eens geklust heeft zou dit klusje kunnen klaren. En met deze tips zou dat nog makkelijker moeten gaan!

Het kiezen van een vensterbank

Voor een klusser is dit soms een lastige taak. Je bent klusser, geen interieur guru. Dus welk type vensterbank hoort nou bij je interieur? Je zou bijvoorbeeld advies kunnen vragen van de mensen om je heen, zodat je toch nog een antwoord uit verschillende hoeken krijgen en daardoor een beter overwogen keuze kunt maken. Er zijn ook vele soorten vensterbanken waar je uit kan kiezen. Zo heb je vensterbanken van MDF, natuursteen, hout, composiet en kunststof. De keuze is reuze!

Het verwijderen van je oude vensterbank

Om te beginnen met het verwijderen van je oude vensterbank moet je eerst de kitranden wegsnijden. Hierna kan je de vensterbank loshalen. Het kan zijn dat dit lastig gaat. Dan kan je gereedschap gebruiken als een hamer om het los te tikken. Voordat je de nieuwe vensterbank er in gaat zetten is het wel van belang dat de ondergrond waterpas is. Als de ondergrond niet recht staat, kan je dit zelf bewerkstelligen door wat reparatie plamuur te gebruiken.

Plaatsen van de nieuwe vensterbank

Als de nieuwe vensterbank nog niet op maat is, is het belangrijk om eerst de juiste maat af te tekenen met een winkelhaak. Je kan de randen afwerken met een fineerstrip. De nieuwe vensterbank kan je aanbrengen met montagekit. Smeer de montagekit gelijkmatig uit en duw stevig aan. Je kan kieren en naden rond de nieuwe vensterbank afwerken met acrylaatkit. Als dit alles jou te veel lijkt, kan je het ook nog altijd uit laten besteden aan professional. Een professional kost wel iets meer, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je nieuwe vensterbank er helemaal top uit komt te zien!

Tags: