Op je tenen lopen of veilig over de werkvloer? Dat is aan jou!

  • Home
  • Shoptips
  • Op je tenen lopen of veilig over de werkvloer? Dat is aan jou!

Dat zeggen we nu wel, maar soms heb je je gewoon aan voorschriften te houden. Waarom je eigen veiligheid in de waagschaal stellen terwijl dat helemaal niet nodig is?

Ken je je vak, dan weet je wat de risico’s zijn. En zo iemand ben jij toch wel? Een echte professional weet hoe je ongevallen kunt voorkomen. Maar daarin sta je natuurlijk niet alleen. Je moet ook weten wie je aanspreekpunten zijn zodra er iets misgaat, van alle belangrijke protocollen op de hoogte zijn en over de juiste beschermingsmiddelen beschikken. En juist daar willen we het in dit artikel over hebben. Neem geen enkel risico en kom perfect beslagen ten ijs!

Hoofd & gelaat

Je hersenpan beschermen is letterlijk én figuurlijk een hoofdzaak. Excuses voor de woordgrap, dat verwacht je niet van professionals. Hoe dan ook, wanneer op een bouwplaats of andere werkplek zo’n symbool staat van een helmdrager, weet je dat je niet met een kale knikker dient te verschijnen. Wordt die niet door je werk- of opdrachtgever verstrekt? Dan zul je hem zelf moeten aanschaffen. Hetzelfde geldt voor gelaatsbeschermers zoals lasmaskers en veiligheidsbrillen. Die voorkomen permanente schade aan je ogen wanneer splinters en vonken tot de risico’s behoren. Komt het toch tot kwetsuren, zorg dan dat je een oogdouche bij de hand hebt!

Gehoor

Wat zegt U? Ja, die vraag hoef je hopelijk niet zo vaak te stellen zolang je maar over de juiste oordoppen beschikt. Natuurlijk kan het zo zijn dat die helemaal niet lekker zitten. Niet iedereen heeft voor dergelijke accessoires de geschikte gehoorgang. Laat dan otoplastieken aanmeten; oordoppen die speciaal voor jouw oren zijn gemaakt.

Voetenwerk

Ooit van de uitdrukking ‘speel niet met mijn voeten’ gehoord? Die betekent zoveel als ‘houd me niet voor de gek’. Maar in plaats daarvan zou het ook over de veiligheid van je schoeisel kunnen gaan. Kom je namelijk onbeschermd op een bouwplaats, dan is het wachten tot er een noodlottig ongeluk gebeurt. De juiste werkschoenen helpen dit te voorkomen. Leef daarom altijd de geldende veiligheidsmaatregelen na. Letterlijker nog; treed in hun voetsporen!