Trends op het gebied van wonen

Trends op het gebied van wonen

De zomer loopt alweer ten einde hier in Nederland en dat betekent dat de gezellige wintermaanden er weer aan komen. Veel mensen zijn dan ook vaker binnen en de avonden worden gezellig op de bank gespendeerd. Het komt vaak voor dat er in veel huizen in deze periode lekker geklust wordt of dat mensen hun interieur willen veranderen! Hoe fijn is het dan ook om in de winter in je knusse woning te zitten op de bank onder een dekentje en te genieten van een goed boek of mooie film. Benieuwd wat de nieuwste trends zijn op het gebied van wonen? Lees dan snel verder!

Pastel

Pastelkleuren zijn een absolute trend op het gebied van wonen. Een wand met een pastelkeur bijvoorbeeld staat heel rustgevend op je muur, en het voordeel van pastel is bovendien dat je het makkelijk kunt combineren met andere kleuren. Naast pastel op de wand, kun je ook pastel toevoegen bij accessoires in je woning. Denk aan bijvoorbeeld kussentjes voor op je bank, of lijstjes voor om schilderijen, een vloerkleed of kaarsen. De kleur zorgt voor een fijne sfeer in je kamer en is daarnaast ook nog eens tijdloos.

Planten

Ook planten zijn vandaag de dag erg populair. Je kunt je eigenlijk geen kantoor of woning meer voorstellen waarin geen planten staan. Dat is ook niet gek, want planten zorgen voor een fijne en gezellige sfeer in een kamer. Beeld je het zelf maar eens in: een kamer ziet er gelijk een stuk warmer uit als je er verschillende planten in ziet staan, dan wanneer de ruimte leeg is. Ook is het een ideale manier om lege ruimtes op te vullen. Heb je bijvoorbeeld een leeg hoekje naast de bank en weet je niet wat je er moet neerzetten? In een klein hoekje kun je vaak geen heel meubelstuk kwijt, maar om er nu niks neer te zetten staat ook weer zo kaal. En wist je trouwens dat het gezond is om planten in je huis te hebben? Het is namelijk zo dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit in je huis. De planten maken namelijk de lucht in je huis zuiver en daarnaast zorgen ze ook voor zuurstof. Als dat geen goede reden is om verschillende planten aan te schaffen! 

Een stijlvolle badkamer

Een stijlvolle badkamer is heerlijk; de badkamer is een momentje waar je even heerlijk kunt ontspannen en even tijd voor jezelf hebt, bijvoorbeeld in bad of onder de douche. Bij het veranderen van je interieur kun je dus de badkamer zeker niet overslaan. Wat voor badkamer vind je fijn? Wel of geen ligbad? Een enkele of een dubbele wasbak? Welke tegels wil je op de muur en op de grond? En dan kun je ook nog nadenken over het type kraan, het toilet of de douchekop. Ontzettend veel keuze dus voor je perfecte badkamer.

Tags: