Tuintrends 2019: het wordt prachtig

De zomer is helaas alweer bijna voorbij, maar gelukkig kunnen we ons nu alweer verheugen op de zomer van 2019 en daar hoort natuurlijk Wooninspiratie bij. Welke trends kunnen we volgend jaar verwachten? Welke tuinmeubelen gaan we veel zien en welke kleuren en materialen worden populair? Wij geven je de leukste Tuin ideeën.

Combineren

Combineren is in 2019 het codewoord als het gaat om tuinieren. Bijna alles kan en mag. Verschillende materialen kunnen met elkaar gecombineerd worden. Zo past hout bijvoorbeeld heel mooi bij staal en aluminium. Dit geldt ook voor bamboe. Het mooist is om natuurlijke materialen te combineren met synthetische materialen. Ook voor de tuin zelf geldt dat het als het ware een collage is, een geheel van verschillende delen. Verschillende soorten begroeiingen kunnen elkaar overlappen en door elkaar heen lopen. Fruit, groente en planten kunnen elkaar afwisselen.

Romantische stijl

Volgende zomer gaan we veel romantische invloeden zien in de tuin. Dit houdt in dat er een luxe uitstraling gecreëerd wordt. Dit kun je doen door veel bloemen te planten met volle kleuren, het liefst in allerlei verschillende tinten. Ook worden er veel sierlijke decoraties gebruikt met veel gouden en koperen accenten. Paars is een kleur die je ook veel gaat zien binnen deze stijl net als luxe materialen zoals marmer en fluweel. Er mag overdreven worden.

Hangstoelen

Op gebied van tuinmeubelen gaan we steeds meer hangstoelen zien. Dit zijn ronde stoelen die bevestigd zijn aan balken waardoor ze boven de grond hangen. De stoelen zijn erg ontspannend en je kan er lekker in schommelen. Meestal zijn de hangstoelen van bamboe gemaakt. Tegenwoordig kun je ook hangstoelen kopen waarin je met zijn tweeën kan zitten.

Materialen: aluminium

Op gebied van materialen is het meest opvallende dat er veel aluminium gebruikt gaat worden. Vooral zwart aluminium is erg populair. We zien dit materiaal vooral terug in tuinmeubelen zoals loungebanken of tafels maar ook hele loungesets. Aluminium is erg duurzaam en bestand tegen zware weersomstandigheden. Je kunt je meubelen dan ook lekker buiten laten staan in de herfst en de winter. Ideaal dus!

Accessoires

Op gebied van accessoires zien we ook volgend jaar weer dat er veel kussens worden gebruikt. Het liefst hebben deze kussen opvallende kleuren en planten of dierenprints. Dit past helemaal in de botanische stijl die we ook vaak terugzien in het binnen interieur. Bovendien zien we veel verlichting in de tuin zoals lampenslingers, kaarsen en lantaarns.

Tags: