Voorkom te laat verhuizen met deze tips

Wist je dat maar liefst 30 procent van de ouderen te laat begint met verhuizen? Ze komen vaak pas in actie als het noodzakelijk is en dan spelen de fysieke beperkingen al. Verhuizen heeft namelijk verschillende financiële en emotionele obstakels. Sommigen willen nog niet veranderen naar een vreemde plek of het is simpelweg te duur en te moeilijk. Met deze tips is het mogelijk om familieleden, vrienden en ouderen te ontzorgen.

Help je (groot) ouders met beslissen

Een seniorenverhuizing zorgt voor veel stress bij de ouderen en blijven daarom vaak te lang in een oncomfortabel huis wonen. Daarnaast heeft de oudere ook nog eens zoveel herinneringen in dat huis, dat ze niet zomaar los kunnen laten. Ook al loopt de oudere nog niet warm om te verhuizen, probeer te helpen de beslissing te maken om te verhuizen. Let er alleen wel op dat je geen druk op ze zet en neem de tijd met het verhuizen. En zorg er samen voor dat alle partijen structuur en tijd nemen tijdens het verhuizen.

Verhuis, voordat je het huis verkoopt

Een goed idee is om eerst te verhuizen, voordat jullie het huis verkopen. Zo voorkom je het “point of no return” gevoel. Zo kunnen zij eerst wennen aan hun nieuwe huis en hebben ze niet het gevoel dat ze al de herinneringen in hun oude huis kwijt zijn. De verhuizing draait immers om de oudere. 

Huur een extern bedrijf

Veel ouderen zijn bang om hun (klein) kinderen lastig te vallen met een verhuizing. Dit kan daarom een reden zijn dat zij niet verhuizen. Stel daarom voor om een externe partij in te huren. Zij nemen de tijd tijdens het verhuizen en besteden aandacht aan de oudere en de verhuizing. Zo ben je er zeker van dat spullen niet snel beschadigd raken en dat er een passende service is, dat nodig is voor de verhuis.