Waarom terreinverlichting vervangen belangrijk is

  • Home
  • Shoptips
  • Waarom terreinverlichting vervangen belangrijk is

Veel bedrijven maken gebruik van terreinverlichting en hebben nog grote 100W SON-T of HPI armaturen in gebruik om hun terrein te verlichten. Doordat er veel nieuwe soorten verlichting op de markt zijn gekomen zijn de voorschakelapparaten voor deze armaturen steeds slechter verkrijgbaar. Daarnaast zijn de lichtbronnen zelf erg duur en dienen regelmatig vervangen te worden. Uiteindelijk zullen deze lichtbronnen doordat ze erg energie slurpend zijn verdwijnen van de markt.

Dit komt doordat we in een tijd leven waar klimaatverandering en strakkere doelstelling met betrekking tot het terugdringen van de co2 uitstoot steeds belangrijker zijn. Wanneer de lichtbronnen kapot gaan is het een slimme investering om de gehele verlichting te vervangen voor terreinverlichting van LED.

LED verlichting is veel meer energie zuinig en is daardoor een goede investering voor het klimaat. LED verlichting is duurder in aanschaf, maar door zijn levensduur gaat deze vele malen langer mee. Hierdoor is het uiteindelijk voordeliger om voor LED verlichting te kiezen. Doordat ze energie zuiniger zijn zal je dit direct merken doordat de energie rekening vele malen lager uit zal vallen.

Advies op maat

Belangrijk is het als je er voor jouw bedrijf voor kiest om de terreinverlichting te laten vervangen is dat je een advies krijgt die speciaal op maat gemaakt is voor jouw bedrijf. Dit wordt ook wel een lichtplan genoemd. Hierbij wordt gekeken wat de status is van de huidige verlichting, maar niet geheel onbelangrijk wat jouw wensen hierin zijn. Misschien is er nu op plekken te veel licht terwijl andere plaatsen er licht ontbreekt.

Belangrijk is het dat de juiste vragen aan jouw als bedrijf worden gesteld bij het opstellen van een lichtplan zoals;

  • Wat voor activiteiten worden er op het terrein uitgevoerd?
  • Wat stelt de Europese Norm voor het gemiddelde luxniveau, de gelijkmatigheid en de kleurweergave?
  • De norm is vaak erg algemeen geformuleerd. Er zijn vaak plekken die wellicht vanwege de veiligheid wat beter verlicht moeten worden en op andere plekken is juist een bescheidenere verlichting voldoende. Onze experts adviseren hier graag in.
  • Waar kunnen de armaturen worden gemonteerd, zodat ze niet in de weg staan om de werkzaamheden op een goede en veilige wijze te kunnen verrichten? Kunnen ze wellicht aan de dakrand van een gebouw op het terrein worden gemonteerd, of zijn er masten nodig?
Tags: