Zo kies je de ideale vloer in jouw huis

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, of zelfs een nieuwe woning gaat bouwen, dan moet je aan verschillende dingen denken. Één van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden, is je keuze voor een vloersoort. Wanneer je je hele huis hebt ingericht ga je vaak niet snel meer de vloer vervangen. In een eerder stadium is dit beter mogelijk. Als je gaat nadenken over welke soort vloer je in je huis wil leggen, kun je uit meerdere vloersoorten kiezen. Wij zetten verschillende populaire vloersoorten voor je op een rij. Welke vloer past het beste in jouw huis?

Gietvloer

Een vloer die vrijwel in ieder huis goed past, is de gietvloer. Een gietvloer heeft als grote voordeel dat er geen naden en randen aan de vloer zitten, waardoor deze erg onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast kan een gietvloer in meerdere kleuren gegoten worden, waardoor het kan worden aangepast op jouw stijl. Een vloerenspecialist giet een vloer in een aantal lagen over elkaar heen, en na een paar dagen heb jij een mooie, hoogwaardige vloer.

Tegelvloer

Een tegelvloer is al jaren erg populair in Nederlandse huizen. Tegels om vloeren mee te leggen komen in veel verschillende varianten. Veel kleuren, formaten en diktes zorgen ervoor dat jij de vloer helemaal kunt afstemmen op jouw eigen wensen. Tegels koop je bij een bouwmarkt, of bij een speciaalzaak waar ze gedetailleerd advies kunnen geven over welke tegels het beste in jouw woning passen.

Laminaatvloer

Ook de laminaatvloer is niet meer weg te denken in Nederlandse huizen. Laminaatvloeren zijn er in verschillende varianten. Dit betekent ook dat er veel prijsverschil zit tussen de goedkoopste soort en de duurdere varianten. Voor ieder wat wils. Groot voordeel is dat je deze vloer helemaal zelf kunt leggen, en geen specialist in de arm hoeft te nemen.

Tags: